33-årige Sara Ekknud Windell var med til at etablere Odeon i folks bevidsthed og skal nu forsøge at gøre Det Fynske Dyrskue endnu mere relevant for et kræsent Odense-publikum.

”Det Fynske Dyrskue rummer et kæmpe potentiale. Det er allerede stort, men ved at lægge et ekstra lag på tror jeg, vi kan gøre det til årets største event for børnefamilier her på Fyn,” siger Sara Ekknud Windell, der tiltrådte som dyrskuechef i september.

Foto: PR/Det Fynske Dyrskue.

”Dyrskuet er allerede en fest for landbruget. Men det skal også være en fest for alle os, der bor i byerne og ikke ved særligt meget om dyr, maskiner og de super seje mennesker, der arbejder i landbruget,” siger hun.

”Personligt kendte jeg ikke en eneste landmand, da jeg begyndte i jobbet. Men de seneste måneder er jeg blevet vildt imponeret over, hvor dedikerede og ekstremt modige de er,” siger dyrskuechefen og sammenligner landmænd uanset køn med virksomhedsejere i andre erhverv, som ved siden af deres primære faglighed også skal have styr på jura, rekruttering og regnskab.

33-årige Sara Ekknud Windell har en bachelor i journalistik og en kandidat i international virksomhedskommunikation. I fire år var hun kulturchef i Odeon. Hun er gift med rådmand for ældre- og handicapområdet i Odense Kommune, Søren Windell, og bor i centrum af Odense.

”De arbejder 365 dage om året, har et kæmpe ansvar og løber en stor økonomisk risiko. Men de piver næsten aldrig,” siger Sara Ekknud Windell, der ser dyrskuet som en unik mulighed for byboere til at mødes og tale med folk fra landbruget - og omvendt.

”Folk skal selvfølgelig komme for at se dyrene, konkurrencerne og de store landbrugsmaskiner. Men dyrskuet må også gerne blive mødestedet, hvor man kan se, høre om og diskutere, hvad landbruget allerede gør indenfor klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og automatisering,” siger hun og nævner, at dyrskuet i år vil gøre en særlig indsats for at præsentere landbruget som et moderne og attraktivt erhverv at uddanne sig indenfor.

Foto: PR/Det Fynske Dyrskue.

”Landbruget er en af de brancher, der bruger flest robotter til for eksempel malkning, fodring og rengøring,” siger dyrskuechefen, som ved at vise landbruget version 2.0 også håber at få gjort børn og unge interesseret i landbruget.

”Vi vil ikke være et gøglermarked, men vi vil på en festlig måde skabe opmærksomhed om landbruget og hylde både landmænd og leverandører for deres store rolle indenfor innovation,” siger Sara Ekknud Windell, som blev dyrskuechef ved et tilfælde.

Foto: PR/Det Fynske Dyrskue.

”Jeg så, at stillingen var ledig, og tænkte, at selv om jeg ikke vidste noget som helst om landbrug, så vidste jeg en masse om at markedsføre events og sælge billetter. Det var Fynsk Landbrug heldigvis enige i,” siger Sara Ekknud Windell, som de næste måneder vil arbejde lige så hårdt som en landmand i høsttiden for at gøre Det Fynske Dyrskue til en succes.

”Da jeg var lille, sagde min far til mig, at jeg kunne blive til alt, men at det ville kræve hårdt arbejde. Jeg er stolt over, at jeg som 33-årig er blevet dyrskuechef, og jeg kan bare sove, når det bliver efterår,” siger hun.

Udover at være dyrskuechef er Sara Ekknud Windell formand for Red Barnet i Odense. ”Red Barnet har virkelig givet mig et nyt perspektiv på livet. Jeg var jo bare en dum tøs fra Slagelse, som havde levet et beskyttet liv. Jeg anede ikke, at der er børn i Danmark, som er så udsatte, at de ikke får mad tre gange om dagen eller har forældre, der ikke magter at tage sig af dem,” siger hun.

Skrevet 
Dec 2, 2020
 i 
Kultur
 kategorien

Mere fra 

Kultur

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.