Når det nye H.C. Andersen museum åbner slutningen af juni, bliver Eventyrhaven beriget med en brændende bro lavet af en australsk kunstner.

Den 30. juni kan du se en brændende bro i eventyrhaven. Odense får nemlig besøg af den australske lyskunstner James Tapscott i forbindelse med åbningen af det nye H.C. Andersen museum. James har udstillet sine flamme-broer- og cirkler over hele verden. Nu er det blevet Odenses tur. Faktisk er det første gang, at James udstiller sin kunst i Europa. Og ifølge kunstneren har værket i H.C. Andersens fødeby en særlig eventyrlig betydning for ham.  

Brændende eventyrportal

Den kommende ildbro i Eventyrhaven er en ny version af været Arc ZERO, som han har udstillet flere steder i verden. Hvordan værket i Odense præcis kommer til at se ud vides ikke endnu.

Men ifølge kunstneren er værket en hyldest til H.C. Andersen.

- Broen i eventyrhaven skal danne en drømmende portal, som den var fremtryllet af forfatterens eventyr, der er elsket af børn og voksne over hele verden, fortæller kunstneren på sin instagramprofil.

Eventyrhaven bliver beriget med en ny version af overstående værk "Arc ZERO", der skal danne en eventyrlig bro i haven. Foto: James Tapscott

Verdenskendt for ild og røg

Den australske kunstner er verdenskendt for sine brændende installationer. James Tapscott betegner sig selv som landskabskunstner og det er da også i naturen, at han har lavet sine værker. Udover at han arbejder med røg, ild og lys i alverdens farver, så er vejr og vind en vigtig del af kunstværket.

Eksempelvis står han bag en lysende park ved navn Transference Field. Et kunstværk, der ændrer sig i takt med, at vinden blæser.

Værket Transference Field, hvor lys og vind danner det visuelle udtryk. Foto: James Tapscott

Kunstværket Arc ZERO i Eventyrhaven er en del af et hav af aktiviteter, som du kan oplevelse i forbindelse med åbningen af det nye H.C. Andersen Museum. Følg med på museets sociale medier for flere oplevelser.

Kunstneren James Tapscott. Foto: James Tapscott

Skrevet 
Jun 10, 2021
 i 
Kultur
 kategorien

Mere fra 

Kultur

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.