Kaffe, kage, kakao. En ny kaffebar indtager Odense Havn med lokale lækkerier fra øverste hylde.

Odense Havn er blevet beriget med en ny kaffebar. Hos Promenadens Kaffe kan du få kaffe, chai-latte, kakao, sodavand og kage. En kaffebar, der dyrker kvalitet, økologi og det gode lokale håndværk.

- Jeg vejer bønnerne med 0,2 grams præcision for at sikre, at du får den bedste smagsoplevelse hver gang, fortæller Mickey Kromann-Jensen, der har startet kaffebaren sammen med sin hustru Mimi.

Den lille vægt er Mickeys trofaste følgesvend, når han laver kaffe.

Sammen vil de skabe liv og hygge på havnen med et sted med gourmet kaffe fra øverste hylde som kan nydes på terrassen eller to-go på vejen.

Lokal, lysristet og luksus

Hos Promenadens Kaffe er det du drikker eller sætter tænderne i fynsk – kaffebønnerne er fra Holy Bean i Aarup, sodavandene er fra Østerberg i Rynkeby og kagerne er fra Odense Chokoladehus. Fælles for alle lækkerierne er, at de er nøje udvalgt af det fynske par.

- Vi går meget op i, at det skal være økologisk og produceret under ordentlige forhold. Vi satser lokalt, da der er rigtig mange mikroristerier på Fyn, som gør et rigtig godt stykke arbejde, lyder det fra Mickey, der fortsætter.

- Vi har valgt at samarbejde med risteriet Holy Bean, fordi de lysrister deres bønner. Det giver den bedste kaffesmag, synes vi, siger Mickey.

Ifølge de to kaffebaristaer er det, du får serveret ved Promenadens Kaffe gourmet i en kaffekop.

- Vil man have en billig kaffe, så er der altid tankstationerne. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, lyder det fra Mickey, der fortæller, at selv mælken tilhører den dyreste prisklasse i supermarkedet.

Frystetørret hindbær på chai latten er en af de mange kreative idéer, som udfolder sig i kaffebaren.

Fulgte efterspørgsel

I løbet af de seneste par år er en bølge af byliv skvulpet frem på havnen. Nye spisesteder og caféer er åbnet, mens kulturlivet med cirkus, festivaler og koncerter for alvor har indtaget den gamle industrihavn.

- Vi vil rigtig gerne være med til at skabe liv på havnen. Da vi boede på havnen for to år siden, var alle lokaler på nær symaskineforretningen ledige. Dengang var vi heldige at leje lokalet, fortæller Mickey og Mimi, der i samme lokale som kaffebaren driver virksomheden Studysea Denmark ApS, som hjælper danske studerende med studieophold i udlandet.

På Promenadebyen 34 er stedet, hvor Mickey og Mimi hjælper studerende og laver luksuskaffe

Udover at Mickey og Mimi driver Studysea, så har de også boet på havnen. Siden de begyndte at have deres daglige gang på havnen, har de hørt odenseanerne spørge efter kaffebarer ved havnen. Derfor besluttede de sig for at lave en kaffebar, hvor de kan nørde deres fælles passion for kaffe.

Men hvordan driver man en kaffebar baseret på to–go og udeservering, når kulden langsomt begynder at indtage Odense.

- Det er et rigtigt godt spørgsmål. Det må tiden vise. Måske vi stiller nogle terrassevarmere frem, når det bliver for koldt. Vi vil dog ikke udelukke, at der kommer noget inde-servering ved kaffebaren på et tidspunkt, fortæller Mickey.

Find Promenadens Kaffe ved Promenadebyen 34 på Odense Havn.

Oversigt over lækkerierne ved Promenadens Kaffe.

Skrevet 
Sep 17, 2021
 i 
Business
 kategorien

Mere fra 

Business

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.