#Otownerdit er indlægget på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed er festivalleder Mikkel Damborg fra GO: Grønt Odense.

Han brænder for en grønnere verden – et grønnere Odense. Navnet er Mikkel Damborg. Han er festivalleder af Odenses nye grønne festival – GO Grønt Odense, som starter i eftermiddag og slutter på søndag.

Festivalen er byens første festival, der udelukkende handler om grønomstilling.

- Med festivalen ønsker vi at skabe et sanseligt oplysningsprojekt, der engagerer mennesker til, gennem handling, at bidrage til den grønne omstilling. For os handler den grønne omstilling ikke kun om politik og tekniske løsninger, vi vil gerne undersøge hvad det gode liv er i dag.

Go Grønt Odense byder på workshops, foredrag, generationsmøder, samtaler, musik, lyrik, kunst, café, fællesspisninger og marked. Festivalen er født i en coronatid præget af restriktioner. Men Mikkel og resten af festivalteamet vil ikke give op eller udskyde det grønne budskab.

- Festivalen skulle bare realiseres uanset restriktionsniveau. Derfor lavede vi en strategi for, hvordan vi kunne gøre det under forskellige coronascenerier, lyder det fra Mikkel, der fortæller, at alle festivalaktiviteter er coronavenlige.

Bliv klogere på Mikkel, der har boet i Odense i 8 år og brænder for grøn omstilling af byen:

Mit yndlingssted i Odense er… Åstien, der forbinder mange gode steder og som er oplagt til gå-, cykel- og løbeture og der er også nogle fede legepladser langs stien.

Det bedste, der er sket i Odense… er lukningen af Thomas B. Thriges Gade.

Det værste, der er sket i Odense…alt er godt.

Det mærkeligste, jeg har oplevet i Odense var… første gang jeg oplevede, at juletræet på Flakhaven blev tændt. Der var pludseligt utrolig mange mennesker.

Det kendetegner en odenseaner, er… at man bor i Odense. Odenseanerne kan være meget forskellige.  

Hvis jeg var borgmester i Odense… ville jeg nok være afhængig af de øvrige byrådspolitikerer for at få min politik ud i livet. Jeg ville arbejde for at bevare Siloøen. Det at genbruge eksempelvis betonkonstruktioner har et kæmpe potentiale for klimaet og miljøet. Derudover rummer bygningerne en masse kulturhistorie. Jeg tror, at den gamle industri kan blive fremtidens bindingsværkidyl.

I Odense brænder jeg for... at fremme den grønne omstilling og skabe noget kulturliv med lidt kant.

Skrevet 
May 6, 2021
 i 
OTWN
 kategorien

Mere fra 

OTWN

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.