25-årige Malene Christiane Nielsen læser anvendt matematik på SDU, fordi hun vil gøre noget for miljøet. Samtidig er hun med på IT-landsholdet for at få flere kvinder ind i IT.

”Jeg læser anvendt matematik, fordi vil gøre en forskel for miljøet. Jeg er holdt op med at spekulere på, hvor dårligt det står til, men bruger i stedet min energi på at studere, så jeg med konkrete handlinger og opfindelser kan være med til at standse forureningen og gøre verden til et bedre sted at leve,” siger Malene Christiane Nielsen, som har læst anvendt matematik på SDU siden 2015.

Hun er udtaget til IT-landsholdet, som den odenseanske rekrutteringsorganisation Technology Denmark har stiftet i samarbejde med SDU, UCL, Københavns Universitet, DTU, RUC og Aalborg Universitet. I morgen deltager holdet i det store ODINCON-event i OCC, hvor de skal løse flere cases og være med til at skabe opmærksomhed om behovet for flere kvinder på tech-uddannelserne.

Malene Christiane Nielsen fra Vridsted på Skive-kanten kan nu kalde sig landsholdsspiller. I morgen deltager hun i den store ODINCON-event i OCC, hvor der blandt meget andet afvikles ESL Pro League Season 10 Finals. Foto: PR/Meanwhile Stories/Kim-Yen Nguyen.

”Jeg håber, vi får flere kvinder til at søge ind, for vi har virkeligt brug for dem. Det er bare sjovest, når der er lige mange kvinder og mænd på en arbejdsplads eller på et studium. Samtidig kan kvinder bidrage med noget særligt til branchen,” siger Malene Christiane Nielsen og peger på, at kvinder løser problemer på en anden måde end mænd.

”Jeg oplever, at vi kvinder er mere dialogorienterede, når vi løser udfordringer, og mere strukturerede. Samtidig synes jeg, vi kan være bedre til at inddrage vores målgrupper og forstå vores omverdens behov, når vi udvikler systemer og modeller,” siger Malene Christiane Nielsen, som er medlem af Legendarisk IT-Netværk for Kvinder, forkortet LINK, hvor hun også forsøger at få flere kvinder ind i branchen.

Malene Christiane Nielsen har en drøm om at gøre verden grønnere, og hendes bidrag er at gøre sig så god til anvendt matematik, at hun kan være med til at udvikle løsninger til for eksempel til at lagre grøn energi. Foto: PR/Meanwhile Stories/Kim-Yen Nguyen.

At hun selv studerer anvendt matematik, er ingen tilfældighed, for hun har været glad for matematik og computere siden barndommen.

”I mit barndomshjem var både jeg, mine søstre og mine fætre glad for at spille computer. Vi havde et computerrum, hvor der stod fire computere ved siden af hinanden, hvor vi spillede Sims og League of Legends,” siger Malene Christiane Nielsen, som går meget op i genbrug, miljø og bæredygtighed.

”Men jeg ville hverken studere til energi- eller robotingeniør, som ellers også kan udrette noget i forhold til klimadagsordenen. Jeg gider bare ikke sidde og rode med ledninger, men foretrækker i stedet en stærk computer,” siger Malene Christiane Nielsen, som i sin fritid har studiejob hos Miljøstyrelsen.

Det er den Odense-baserede organisation, Technology Denmark, der har taget initiativ til at oprette IT Landsholdet, som tæller seks kvinder fra SDU, UCL, DTU, KU, RUC og AU.

”Jeg har allerede været med til at kode et program, som snart bliver taget i brug. Det er lidt scary, men også fedt. Lige pludselig er jeg med til at digitalisere nogle arbejdsgange, så der kan bruges mindre tid på papirarbejde og mere tid på miljøet,” siger Malene Christiane Nielsen, som håber, at både kvinder og mænd i stigende grad vil søge ind på de tekniske uddannelser fremover.

”Det er jo os, der skal udvikle fremtidens løsninger, så vi kan stoppe med at bruge al den olie og udvikle den grønne energi” siger hun.

Skrevet 
Dec 6, 2019
 i 
Tech
 kategorien

Mere fra 

Tech

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.