33-årige Malene Nelting Jepsen kæmper for mere rummelighed både digitalt og i den fysiske verden. Derfor deler hun personlige tanker og billeder på sin blog og på Instagram.

”Jeg kasserer aldrig mine stories på Instagram, uanset hvor lamme de er. Hvis det er søndag, jeg har tømmermænd, og jeg siger, jeg har lyst til pommes frites og onani, så kommer det også med,” siger Malene Nelting Jepsen, som er i lære som fotograf og driver bloggen DET' FORDI JEG ER TYK og Instagram-kontoen det_fordi_jeg_er_tyk .

"Her er jeg ved at tage tøj på efter spontant at være blevet fotograferet nøgen af en klassekammerat i en sø ved solnedgang". Foto: Karin Rosa Fallah.

”For mig handler det om at være ærlig og stå ved, hvem jeg er. Samtidig fungerer både bloggen og især Instagram-kontoen som en ventil for mig. Når jeg deler mine tanker og billeder med andre, forsvinder noget af den skam, jeg kan have, og jeg føler mig helt normal og OK,” siger Malene Nelting Jepsen.

”Det er lidt egoistisk, men mine følgere er glade for min ærlighed, og de er meget omsorgsfulde. Når folk skriver, at de kan spejle sig i mine tanker, bliver jeg glad. Jeg synes faktisk, de blander sig i mit liv på en næstekærlig måde,” siger Malene Nelting Jepsen, som har 7000-7500 følgere på sin Instagram-konto og vurderer, at 3000-4000 ser med, når hun dagligt poster små, korte video-stories.

"Billedet har jeg taget nytårsaften, hvor kæresten er gået tidlig i seng, og jeg sad alene og tog selvportrætter for at slå tiden ihjel". Foto: Malene Nelting Jepsen.

”Dybest set er det bare mit helt almindelige liv, jeg kommunikerer om på godt og ondt. Og jo mere ærlig og uredigeret, jeg er, jo mere autentisk bliver jeg opfattet. Derfor er der heller ikke noget, jeg ikke vil fortælle om, bortset fra, at min kæreste altid optræder anonymt,” siger Malene Nelting Jepsen, som kalder sin kæreste i København for #copenhagencrush og konsekvent slører hans ansigt, når han fra tid til anden dukker op på et af hendes mange billeder.

”Han har bedt om ikke at være med,” siger den 33-årige kvinde, der ikke kan blive enig med sig selv om, hvor vidt hun er kropspositivist eller ej.

”Jeg er nok bare kropsneutral. Jeg synes, kvinder fucking bare skal have lov til at leve deres liv, som de vil. Det betyder også, at kvinder skal have lov at være meget slanke, hvis det er det, de vil være,” siger Malene Nelting Jepsen, som på sin blog har fortalt om sin egen vægttabsoperation i efteråret.

"Vægttabsoperationen har indtil nu betyder masser af energi og livsglæde, lidt længere bryster og slappere lår, men det er - alt i alt - nok noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv nogensinde. Det må man nok ikke sige, fordi jeg vil ikke opfordre til skønhedsoperationer, men jeg har overvejet det her i 5 år, inden jeg tog beslutningen, og jeg har 100 procent gjort det for mig selv. Og dét er jeg virkelig glad for!" Foto: Malene Nelting Jepsen.

”Det kan lyde selvmodsigende, at jeg insisterer på, at man skal elske sig selv, som man er, og samtidig får jeg foretaget en operation. Men sådan er livet også. Jeg har altid haft problemer med at være rummelig overfor mig selv og har straffet mig med at overspise, og nu fik bare nok,” siger hun.

”Samtidig må jeg erkende, at selv om jeg kunne være glad for min krop, så lagde den også nogle begrænsninger både fysisk og psykisk. Når jeg havde sex eller for eksempel skulle binde mine sko, var min krop i vejen,” siger hun.

Malene Nelting Jepsen er ved at uddanne sig til fotograf, og på skolen i Viborg, hvor man bor under sine skoleophold, lærer man blandt andet at style fødevarer. Foto: #copenhagencrush og Malene Nelting Jepsen.

”Jeg må også bare indrømme, at det er hårdt at gå i byen og for eksempel få at vide, at man 'er pæn i hovedet, men klam på kroppen', sådan som jeg har prøvet,” siger Malene Nelting Jepsen, som er fra Åbenrå og har boet i Odense siden 2006.

”Jeg håber, min blog og min tyk-konto på Instagram kan være med til at skabe mere rummelighed både på nettet og ude i virkeligheden. Vi skal være bedre til at favne hinanden og ikke være så bange for at dele vores hemmeligheder,” siger 33-årige Malene Nelting Jepsen, som kalder sig selv en ærlighedskriger.

"Billedet er taget i sidste uge i forbindelse med et skoleprojekt. Opgaven lød på, at vi skulle fotografere en kvinde, 'der er tilpas i sin egen krop'. Jeg valgte at bruge mig selv som model. Foto: Malene Nelting Jepsen.

Skrevet 
Feb 22, 2020
 i 
Kultur
 kategorien

Mere fra 

Kultur

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.