Jasmin aka. FJUM er kendt for at tegne mennesker i alle afskygninger. Ifølge den 22-årige kunster er der vilde FJUM-planer i vente.

Du har muligvis set ordet ”Fjum” i Odense – enten klisteret på lygtepælene eller som en farvestrålende note i en koncertsal.

Kvinden bag de fire bogstaver hedder Jasmin Aiche Mahallati. Hun er en spirende kunstner i Odense, som du kommer til at se meget mere til.

Alenetræning med mennesker

Med malerpenslen i hånden tryller hun et hav af mennesker frem på billeder, t-shirts, klistermærker mm. – Ja hun laver endda også tatoveringer under navnet Fjum. Fælles for Fjum-tegnerne er, at det er mennesker i alle former, farver og figurer.

-  Jeg ligger egentlig aldrig en tanke bag en karakter, før jeg tegner den. Men tit og ofte ender karakteren med at ligne en af mine venner eller min far og mor. Altså folk jeg har nær. Min far kan i hvert fald altid spotte sig selv på et FJUM- billede, fortæller Jasmin.

Faktisk begyndte hun at tegne mennesker, fordi hun trængte til en pause fra hverdagens mange mennesker.

- Jeg startede med at tegne, for at øve mig i at være i selskab med mig selv. Da jeg var yngre og til den dag i dag, har jeg haft svært ved bare at være helt alene og nyde mit eget selskab. Så når jeg havde skrevet til alle vennerne og der ikke var en eneste, der kunne hænge ud, så måtte jeg jo finde på noget selv, og det blev så at tegne og forsvinde ind i kreative rum, lyder det fra kunstneren.

Foto: Fjum

Vilde Fjum-planer

Da mængden af tegninger begyndte at vokse, besluttede Jasmin sig for at lave sit eget mærke – nemlig Fjum.

- Jeg startede egentlig med at skrive FJOLS, men med tiden skiftede jeg bogstaverne ud med FJUM. Det synes jeg lød bedre og havde sjældent hørt det før, siger hun.

Udover at Jasmin efterlader ordet FJUM med en snørklede skrift på sine værker, har FJUM næsten altid en lille pink flamingo som signatur.

- Flamingoen kom, da jeg boede en kort stund på Bali. Jeg startede faktisk med at tegne ænder. Men den har udviklet sig til en flamingo, lyder det fra kunstneren.

Jasmin har tidligere fået produceret sine ting på det nu lukkede grafiske værksted på Kulturmaskinen. I dag får hun sine ting trykt hos Larsen og Co.

Spørger man den 22-årige kunstner, kommer vi til at se meget mere til FJUM i fremtiden.

- Min store drøm er, at jeg en dag har en finger med i alle mulige projekter. Tøj, tegneserier, børnebøger, billedkunstner, mor til 3, måske en cafe, klubejer? Forestil dig lige Club FJUM, hvor vi spiller disco all Night long og folk danser rundt i trompetbukser og glitterskjorter. Thats the real Dream! Men for at nå bare en brøkdel af de drømme, må jeg lige starte med at uddanne mig lidt, og det er jeg så småt  igang med nu. Wish me luck!, lyder det fra Jasmin, der lige nu går på daghøjskolen Vera i København for at forberede sig til at søge ind på landets kunstakademier.

Skrevet 
Jan 20, 2021
 i 
Kultur
 kategorien

Mere fra 

Kultur

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.