The Original Pita fra Arkaden åbner et nyt spisested i Odense

I dag klokken 12 bliver Odense beriget med et nyt spisested med hjemmelavede pita, sunde salater, bærfyldte smoothies og unikke snacks.

En af Odenses ukronede pita-konger Hussein Fayoumi vil nemlig skabe liv i byen med nyt et spisested. I Odense er han kendt for sine hjemmelavede pitabrød i The Original Pita, som du finder Arkaden. Nu åbner han en ny The Original Pita ved Torvegade 1 overfor Føtex Food.

Udover at spisestedet naturligvis har pita på menuen, så finder du også andre unikke retter, hvor alt er lavet fra bunden. Du kan smage det hele, når stedet åbner i dag klokken 12. Udover at Hussein giver gratis pita til de 100 første besøgende, så har han 25 % rabat på alle sine retter.

Ostefritter og hjemmelavede lækkerier

Maden du får ved The Original Pita indeholder en masse kærlighed. Hussein laver nemlig alt på menukortet fra bunden.

- Vi udskærer selv kødet, som vi får hjem i store stykker. Vi bager selv vores brød og sylter vores grønsager. Derudover laver vi selv vores dressinger og marinader. Der er intet hos os, der kommer færdiglavet fra en pose, siger han.  

Når Hussein mangler inspiration til maden, rejser han ud i verden sammen med sin kone og dine to døtre. Rejserne resulterer ofte i, at han tager en delikatesse med hjem til Odense. En ret, som byen ikke har i forvejen.

The Original Pita i Torvegade kommer derfor også til at have en snack, som du ikke finder andre steder – nemlig den mellemøstlige snack halloumi fries. Det er ost fra ko, ged og får, som bliver friturestegt. Til retten får du serveret granatæble og yoghurt.

Én ting er, at du kan finde Hussein i The Original Pita. Men han er også på The Original Pita. The Original Pitas logo er af Hussein selv lavet af Hussein

Spiselige overraskelser

Hussein beholder sin madbod i Arkaden. Men han laver butikken i Torvegade for at give odenseanerne en række spiselige overraskelser, som du selv kan bestemme.

- Vi vil rigtig gerne udvikle os. Men det er gæsten, der afgør maden. Vi serverer det, odenseanerne vil have. Der er en masse muligheder i spisestedet, som vi skal udforske. Jeg har f.eks. tænkt på, at man kunne have et dönerspyd kørende i de sene aftentimer, så folk kan få en döner eller shawarma på vej hjem fra nattelivet, fortæller Hussein, der for et år siden åbnede byens første Dönerbod i Arkaden, der desværre måtte dreje nøglen om pga. manglende indtægter under coronalockdown.

Hussein har valgt at lave The Original Pita i Torvegade, fordi han synes, at byen fortjener et hyggeligt spisested.

- Det er trist at se så mange butikker og restauranter lukke ned i forbindelse med corona-lockdown.  Det er sørgeligt for byen. Jeg åbner derfor et nyt sted for at skabe lidt liv i byen, fortæller han.

For tyve dage siden overtog han lokalet Torvegade 1, der tidligere har huset en vietnamesisk restaurant. Det viste sig at være et sted fyldt med overraskelser – og muligheder.  

Hussein startede sit pita-eventyr i Odense for 4 år siden, da han startede som driftsleder af The Original Pita, der oprindeligt kommer fra Aarhus. For 2 år siden overtog han forretningen sammen med partneren Sebastian. For som de siger: Hvis ikke vi gør det, er der andre der gør det. Siden er brandet vokset i Odense. I dag har Hussein 2 spisesteder i byen.

Hyggelig lounge med kæmpe træ

Det var kærlighed ved første blik, da Hussein første gang så Torvegade 1. Udover at letbanen stopper lige foran døren, så beriger kommunen stedet med et smukt syn i form af en smuk have, der i fremtiden vil blomstre op overfor pladsen. Udover at Husseins gæster kan tage maden med i haven, så øjnede han straks muligheden for at lave en spiseplads foran bygningen.

Men da han havde underskrevet kontrakten, fik han noget af et syn. Alle fliser var blevet brækket op og foran hoveddøren var der plantet et jernhylster.  

Jernhylsteret, der vil omfavne et stort kronetræ foran spisestedet.

- Der skal være et træ, lød det fra en af kommunens folk, der arbejdede med letbanebyggeriet.

- Hvad fanden sker der. Jeg kan sgu da ikke have et kæmpe træ foran hoveddøren, når der skal være udeservering. De må have glemt os, fortæller Hussein, der ikke kan lade være med at grine af situationen. For det viser sig, at kommunen vil plante et flot kronetræ lige foran butikken.

- Det ændrer jo situationen. Vi kan jo bruge den som parasol og til jul gør vi det hyggelige med lyskæder, siger Hussein, der planlægger, at træet skal danne ramme for et hyggeligt loungeområde ved The Original Pita.

Klokken 12 i dag slår Hussein dørene op for Odenses nye spisested. Udover at der er 25 % på alle retter, så er et gratis pitabrød til de 100 første besøgende.

Hele familien har været i sving med at gørespisestedet i stand. The Original Pita på Torvegade er bl.a. blevet forsynet med et digt, som Hussein har skrevet sammen med sin kone.

Skrevet 
Jul 21, 2021
 i 
Byliv
 kategorien

Mere fra 

Byliv

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.