Fotograf Annie Ariel Lassen er på en hjertemission. Med et kamera giver hun kvinder selvtillid.

-Jeg er ikke god på billeder.

Sådan tænker mange kvinder, når et kamera bliver hævet frem. Faktisk hader hver fjerde kvinde i Danmark sit eget kropsbillede. Det viser en undersøgelse, som Peytz Analyse lavede for magasinet Femina for nogle år siden.

27-årige Annie Ariel Lassen var heller ikke helt tilfreds, når en kameralinse pegede på hendes ansigt og en dobbelthage efterfølgende tittede frem billedet. I dag er hun på en hjertemission. Med kameraet som redskab, hjælper hun kvinder med at elske sig selv.

Uanset om billedet skal tages i havet eller i luften, så starter fotograferingen altid med en længere snak om det udtryk, kvinderne vil have frem i billederne. Foto: Annie Ariel Lassen

Gør kvinder smukke ved at lytte

-Det er ikke min styrke at få taget billeder, siger 80 % af kvinderne, når Annie skal til at fotografere dem.

Som fotograf tager Annie primært billeder af selvstændige forretningskvinder. Billeder, kvinderne skal bruge til deres virksomheds hjemmeside og sociale medier.

Ifølge Annie er det seje kvinder, hun har med at gøre. De har med blod, sved og tårer opbygget en virksomhed med stærke ambitioner. Alligevel fortæller fotografen, at de fleste får et bankende hjerte, svedige håndflader og en udtørret mund, når hun tager kameraet frem. De frygter nemlig, at kameraet fanger deres dårlige side, foreviger deres skønhedsfejl og at de ikke tager sig godt ud på billederne.

-Indtil man er nået til det punkt, hvor man synes, at man er smuk med alle sine former, er der et stykke vej. Og det kræver altså, at man tager små skridt, fortæller Annie, der igennem mange år har troet, at hun var ufotogen.

-Jeg kunne ikke fordrage, når jeg havde en dobbelthage på billeder. En fotograf tog engang et medarbejderportræt af mig. Jeg sagde til hende, at hun skulle sige til, hvis man kunne se min dobbelthage. Men så tog hun alligevelet billede af mig med dobbelthage. Hun lyttede ikke til, hvad jeg sagde. Hun syntes, at billedet var flot, og at jeg ikke havde noget at bekymre mig om, fordi jeg var ung. Men billedet bekræftede mig bare i min overbevisning om, at jeg ikke kunne være smuk på billeder, fortæller Annie.

For at kunne tage et godt portrætfoto kræver det ifølge fotografen, at man lytter. Derfor tager Annie billeder med tryghed og nærvær.  Før hun overhovedet tager kameraet frem, snakker hun med kvinderne om, hvad de gerne vil udstråle på billederne. Hvad må billederne gerne fremhæve ved deres udseende samt hvad de gerne må nedtone. Udover at få folk til at falde til ro foran kameraet, giver Annie forskellige tips til, hvordan man ved hjælp af forskellige poseringer kan få sin krop og sit udtryk til at udstråle overskud og selvsikkerhed. Til slut får kvinderne selv lov til at udvælge de færdige billeder. Dermed kan de være sikre på at få de billeder, som de selv synes er allerbedst og dermed bekræfter dem i, at de er smukke.

Udover at tage billeder af kvinder dyrker Annie også at få taget billeder af sig selv. Foto: Annie Ariel Lassen.

Drømmelivet starter med et billede

Udover at tage billeder af iværksætterkvinder så øser Annie ud af kropkærlighedstips, tricks til selvtillidsboost samt iværksætterråd på Facebook, Instagram og YouTube. Hun har netop startet Podcasten ”Alle kan være smukke på billeder”, hvor hun sammen med forskellige gæster giver tips, tricks og kærlig vejledning til, hvordan du kan blive smuk på billeder.

Annie har lavet 3 podcast-sæsoner om at øge kvinders selvværd.

-Jeg vil gerne vise kvinder vejen til et drømmeliv. For nogle er drømmelivet det at være selvstændig. For andre er det at få mere selvværd. Men for mange starter drømmelivet med, at man har  kærlighed til sig selv og sit eget selvbillede, lyder det fra Annie.

Annie startede med at være hjertefotograf for 3 år siden. Frøet til fotobiksen blev sået, mens Annie ventede på, at hun sammen med sin veninde skulle starte et filmproduktionsselskab, der skulle lave feminine autentiske reklamefilm. Men reklamebureauet med veninden kom aldrig op at flyve. I ventetiden fandt Annie ud af, at hun havde et helt særligt talent med et kamera. Hun kan få folk til at slappe af foran linsen. Hun startede derfor sin hjertemission om at give kvinder selvtillid og selvværd ved at tage smukke billeder af dem. Men hvordan kan man leve af det? Til dette spørgsmål lyder svaret

-Der er rigtig mange selvstændige kvinder og derfor mange, der skal bruge billeder til sociale medier og hjemmesider. Udover at jeg tager billeder så laver jeg også reklamefilm altså booktrailers for det odenseanske lydbogsfirma Swann, som min kæreste ejer, lyder det fra fotografen, der forsikrer, at hjertebiksen banker derudaf med nye projekter, der skal styrke kvinders selvværd.

Skrevet 
Jan 18, 2021
 i 
Erhverv
 kategorien

Mere fra 

Erhverv

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.