Går du forbi Kongen Have, kan du ikke undgå at se den. En 15 meter lang væg med navnet #HappyWall. Den glade væg er spækket med 1728 låger i forskellige farver, som du kan vende og dreje for at danne ord, mønstre eller figurer.

Værket er lavet af den odenseanske kunstner Thomas Dambo. Han er verdenskendt for sine kæmpetrolde lavet af genbrugstræ. Trolde, der har skabt opmærksomhed over hele kloden. Og det er netop opmærksomhed, Odense jagter, når de placerer et Dambo-værk midt i byens centrum.

Kunstværket har allerede resulteret i en del billeder på de sociale medier. Værket opfordrer til, at du bruger hashtagget #happywall

Del af noget større

Happy Wall står i Odense af en særlig grund. Den skal skabe liv i byen. Det er Odense Kommune, der har fået den farvestrålende væg til byen. Værket er en del af en genstartspakke med et hav af aktiviteter og udsmykning af byen, der skal skabe liv i Odense efter en lang coronanedlukning.

- Formålet med Happy Wall og hele den genstartspakke, den er en del af, er netop at skabe aktiviteter, der trækker folk til. Den er sjov, tankevækkende, fungerer godt på sociale medier og giver Odense en masse synlighed - dog uden at opfordre til større forsamlinger. Derfor er det også en Coronasikker måde at skabe noget byliv på, lyder det fra byens borgmester Peter Rahbæk Juel. Borgmesteren forsikrer, at Happy Wall blot er en ud af mange nye oplevelser i Odense, som bliver afsløret i løbet af sommeren.

Store såvel som små er i fuld gang med lågerne

Odenseminder og Odense Opening

Går du forbi det store værk i Kongens Have, vil du se børn og unge, som er i fuld gang med at danne ord, figurer og mønstre med pixel-lågerne.

- Man kan ikke undgå at blive draget mod Happy Wall, når man går forbi den. Man får lyst til at se nærmere, tage et billede og engagere sig i kunstværket – og netop derfor, er det et oplagt værk i forhold til at skabe liv i Odense, fortæller borgmesteren om legen med de mange låger.

Kunstneren Thomas Dambo med en hånd til en af sine kæmpetrolde. Foto: Thomas Dambo

Spørger man kunstneren Thomas Dambo var han ikke i tvivl om, at værket skulle en tur til Odense.  

- Jeg har så mange gode minder fra Odense og området, hvor værket står. Vi snakker Odense Katedralskole, torsdagskoncerter – ja sågar graffiti, fortæller kunstneren, der er glad for, at værket kan skabe lidt liv i hjembyen.

Thomas bor i dag i Roskilde. Men det hænder, at han skænker Odense en tanke med et kunstværk. Han har bl.a. bygget en kæmpe genbrugstrold i skoven mellem Skibhusene og Stige Ø.

Skibhustrolden eller Odensetrolden, som Thomas Dambo har placeret i Odense.

Kunstværket Happy Wall bliver i Odense frem til den 11. juli, hvor den er en del af Odense Opening, der  ”åbner” sommeren i Odense i forbindelse med åbningen af det ny H.C. Andersen Hus.

Skrevet 
Jun 14, 2021
 i 
Byliv
 kategorien

Mere fra 

Byliv

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.