Ginbarer, gin på Aafarten samt gin og yoga. Der er ingen tvivl om, at enebærdrikken er blevet utrolig populær. I Odenses egen ginklub, Ginklubben Odense, dyrker Marlene Nybo ginen i fulde drag. Hun har derfor skrevet denne ginguide med tips til dig, der er ny i ginverdenen.

Hvordan finder jeg ud af, hvilken gin jeg skal vælge?

Det flabede svar vil være: ”Smag på en masse gins og find ud, hvad du bedst kan lide”.

Dette vil dog hurtigt blive en dyr affære, hvis du skulle vælge en af hver på ginhylden på din yndlingscafé eller en flaske af hver hos din lokale vinhandler, og da jeg ikke af natur er flabet anlagt, vil jeg her give dig lidt tips til, hvad du kan gå efter.

Gin uden grannåle

Lad os lige slå fast, at ordet ”Gin” kommer af det franske ord ”Geniévre” som betyder enebær.

Gin er altså en smagsneutral alkohol (i de fleste tilfælde), hvor der er tilsat enebærsmag fra naturlige eller kunstige olier eller ekstrakter. Der er dog også tilsat øvrige smagsgivere (også kaldt botanicals).

Der er ikke grannåle tilsat i en gin, men det er enebær, der giver denne smag som nogen sammenligner med grannålesmag, jeg har dog aldrig selv smagt grannåle.

Det er blevet meget populært at drikke gin og tonic samt gincocktails, og der produceres i dag globalt et utal af spændende, særprægede og eksperimenterende gins. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvilken gin, du skal vælge.

Den gode gin er på mange måder en subjektiv vurdering, da det afhænger af om du er til det søde, krydrede, frugtige, blomstrede, syrlige eller til den karakteristiske enebærsmag.

Foto: Ginklubben Odense

Gå efter madvarer

Kan du godt lide gin med dominans af enebærsmag, kan du med fordel gå efter en dry gin.

Brug din erfaring fra madvarer, da det sagtens kan være et pejlemærke til valg af gin, kan du f.eks. godt lide mad med højt syreindhold, kan du med fordel vælge gin med en del forskellige citrusnoter. Er du glad for krydrede mad, så gå efter krydrede gin, det kan fx være en gin med rosmarin. Er du til søde smage, så gå efter gin med bær.

Udfordr dig selv med at vælge nogle forskellige gins, når du har lejlighed til at smage noget, du ikke har smagt før.

Vær nysgerrig på gintypen og ginnens botanicals, når du står i ginbaren, i supermarkedet eller hos din vinhandler.

Spørg altid til råds hos ginkenderen, der er masser af viden at hente.

Glem ikke Tonicvandet

Køb altid en kvalitets tonic til gin.

Tonic er et studie i sig selv. Der findes så mange varianter og det er igen en subjektiv vurdering.

Den traditionelle tonic, er Indian. Den findes i mange brands. Det er en all around tonic som kan bruges til mange gins. Der findes også varianter med hyldeblomst, rabarber osv. Et lille tip, besøg Fever Trees ”Pairingguide” og bliv guidet til at finde de rigtige tonics.

Den perfekte Gin og Tonic

Mix 1 del gin og 2 del tonic til din gin og tonic, fx 4 cl. gin og 8 cl. tonic, put gerne lidt mere tonic i, hvis du mener det bliver for sprittet, men tøm ikke en 20 cl. tonic ned i din gin, det ødelægger smagen af den gode gin!

Fyld glasset 2/3 op med isterninger og du er klar til at servere den perfekte gin og tonic.

Tommelfingerreglen, når du pynter din gin og tonic er, at det skal være bær, blomster, krydderier osv. (garnish), som er tilsat den gin du drikker. Dvs. drikker du en gin med rosmarin tilsætter du rosmarin, drikker du en gin med agurk tilsætter du agurk, drikker du en gin med grape tilsætter du grapefrugt.

Skrevet 
Aug 7, 2020
 i 
Studieliv
 kategorien

Mere fra 

Studieliv

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.