Da Sanne stod midt i sit livs krise, satte hun sig for at styrke nærværet og selvværdet blandt byens børn og unge. I dag er Karma Studio et sted i Odense, hvor du finder en holistisk frisørsalon, en yoga-tøjshop og et yogastudie under samme tag.

Karma Studio er det eneste sted i Odense, hvor du finder en frisørsalon midt inde i et yogastudie. Bag Karma Studio og frisørsalonen Organic Hair Studio står 38- årige Sanne Juel Egelund. Hun arbejder efter princippet: ”Nærvær giver selvværd”

I dag holder Sanne en lille reception, idet hun åbner en tøjshop i Karma Studio. Karma Studio er historien om en kvinde, der midt i sit livs største krise valgte at gøre en forskel igennem nærvær. Hos Karma Studio møder du nærværet både på yogamåtten og i frisørstolen. Udover at Sanne smider åndedrætsterapi, aromaterapi og hovedbundsmassage i frisuren, så får hun selvværdet til at vokse hos børn og teenagere med yogaøvelser.

Sanne beskriver yogaen som sit livshelle. Hun stiftede første gang bekendskab med yoga, da hun stod midt i en skilsmisse.

Mission karma & nærvær

Et lavt selvværd er et af årsagerne til, at hvert fjerde barn i Danmark i 5. – 8. klasse føler sig ensom. Det viste en undersøgelse, som Børns Vilkår og Trygfonden lavede sidste år.

Sannes mission er at give børn nærvær og selvværd med yoga. Hun fortæller, at børn ofte møder op i yogasalen med en krum ryg og manglende øjenkontakt.

- Men efter en times yoga sker der bare noget helt særligt. Sjælen rejser sig på en måde. Det kan jeg se på deres holdning - rygsøjlen er rettet ud og smilet er stort, fortæller Sanne.

For de fysiske øvelser i yogasalen er som et kram til hjernen. Spørger man Sanne er det fordi, hun arbejder ud fra en holistisk tilgang til yoga såvel som frisørfaget.

- Det vi laver sammen i yogasalen er ikke bare træning. Vi tilbyder en livsstil med metal og fysisk træning, hvor det indre og det ydre hænger sammen. Det samme tilbyder jeg i salonen. En ydre behandling af håret er i høj grad også en behandling af det indre – altså nærværet, fortæller Sanne, der bruger åndedrætsterapi, aromaterapi og hovedbundsmassage, når hun klipper og farver hår.

En tilgang, hun startede, da hun åbnede sin frisørsalon for 3 år siden.

Når Sanne underviser teenagerne i yoga, bruger hun de såkaldte aerial-hængekøjerne. En aerial kan både være et træningsredskab og et afstressningsmiddel. Sanne slutter yogaen af med, at teenagerne får en gang aromaterapi, mens de ligger i hængekøjerne.

Yoga- brændstof

-Du kan ikke arbejde som frisør mere

Sådan lød ordene fra lægen, da han undersøgte Sannes arm. Efter ti års arbejde i frisørbranchen havde hun fået en skulderskade, som en operation ikke kunne fikse. Oveni skaden stod den dengang 29-årige Sanne midt i en skilsmisse og var alenemor til to små børn.

Efter lægens udmelding videreuddannede hun sig til serviceøkonom, hvilket førte til et arbejde på Tinderbox og H.C. Andersen Festivals. Hun praktiserede yoga derhjemme og valgte at uddanne sig til børneyogalærer. For imens Sanne kæmpede sine egne kampe på privatfronten, brændte hun for børnenes nærvær og kontakt til egen krop og omgivelser. Hun startede derfor pilotprojektet ”Børnewellness” på Kulturmaskinen, hvor hun lavede forskellige yogaarrangementer til børn og deres forældre. Men hun savnede alligevel det kreative fra frisørfaget.

Teenagerne træner både krop og sjæl, når de er til yoga i Karma Studio. Sanne arbejder nemlig ud fra en holistisk tankegang, hvor yogaens øvelser skal hjælpe både det indre og det ydre.

Troen på missionen

I januar 2017 stifter Sanne Organic Hair Studio i Nedergade. Der var lavvande i pengekassen. Men hun får alligevel etableret sig på under et år, mens hun lavede børneyoga blandt stofrester og garnnøgler på Tekstilværkstedet i Kulturmaskinen.

- Der var jo en usandsynlig stor chance for, at jeg virkelig gik på røven. Jeg fik næsten ingenting i løn. Jeg levede på en sten med to børn. Jeg kendte ingen yogalærer. Faktisk var jeg ikke engang selv yogalærer. Men jeg troede så meget på min mission, at jeg endte med at underskrive lejekontrakten på Pakhusgården nr. 2, siger Sanne og fortsætter.

-  Da jeg åbnede Karma Studio 1. marts 2018, stod der to frisørstol og en vaskestol. Derudover havde jeg et par stole med hjemmefra til venteområdet, og så indkøbte jeg 8 yogamåtter, yogablokke og Ikea-tæpper til yogasalen. Alt andet var tomt, fortæller hun.

I frisørsalonen lavede hun en masse workshops, hvor hun lærte kvinder at style deres hår. Når hun ikke var i Karma Studio om aftenen, lejede hun lokalet ud til en jurist, mens yogalærer lejede sig ind om dagen. Imellem klipningerne uddannede hun sig til mindfulness- og yogalærer indenfor Yin- og Hatha Yoga, som er to underarter af yoga.

2 år efter åbningen er Karma Studio blevet et yogafællesskab.Udover at hun selv underviser børn og teenagere samt kører faste yogaforløb, så underviser yogainstruktørerne Natacha Beerendt Brage ( Yuna Yoga) og Claudia Ruthenberg også i Karma Studio.

Fra klokken 9 - 14  serverer Sanne  i dag et glas champagne i Karma Studio i anledning af, at hun åbner sin tøjshop. Tøjet er fra det danske brand Moonchild. Sanne giver  10 % rabat på tøjet samt alle Oway-hårprodukter.

Den 9. november starter hun atter et teenhold kl.17.00 (få pladser). Derudover er der Børneyoga fra kl.16.00-16.45.  / i alt 8 mandage

Skrevet 
Oct 24, 2020
 i 
Business
 kategorien

Mere fra 

Business

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.