- De skal bare få børn og voksne til at smile, siger Mikkel Jessen, der er i fuld gang med at dekorere de hvide vægge ved børnebøgerne på Odense Hovedbibliotek.

- Fugle er så smukke. Lige meget hvor du står i byen, så kan du altid høre en fugl pippe. Vi har skræmt fuglene væk ved at bygge huse og byer. Men fuglene er fulgt med. De bor side om side med os på vores tage og i vores tagrender, siger Mikkel.

Hvis fuglene minder dig om et eller andet, så har du sikkert set dem i Aarhus. Det er nemlig her den aarhusianske kunstner til dagligt huserer med sine gavlmalerier. Den 30-årige grafiker og animator begyndte for alvor at tegne for 2 år siden, da coronapandemien ramte Danmark. Det har i dag resulteret i, at Mikkels fugle er en stor del af de aarhusianske bybillede. Nu er fuglene landet i Odense.

- Jeg har biblioteksprojekt, hvor jeg tegner fugle i bøger. Jeg skrev rundt til at hav af biblioteker om projektet. Men så ville Odense Bibliotek gerne have mig til at dekorere hjørnet her, fortæller Mikkel.

Udover at male fugle er Mikkel også kendt for at tegne andre dyr og ”slette” negative kreationer med farver.

- Jeg har lovet min mor, at jeg er for pæn til at komme i fængsel. Men jeg fandt altså malingen frem, da jeg så en stor pik tegnet på en væg. Og ordet ”fuck” på en ”Fuck AGF”- graffiti blev altså erstattet med et hjerte, afslutter han.

Skrevet 
Sep 30, 2021
 i 
Kultur
 kategorien

Mere fra 

Kultur

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.