Rasmus Rudbæk står bag et helt særligt event i Odense, som du i dag kan opleve på Storms Pakhus – nemlig Fynskmesterskaberne i Brunsvigerspisning.  Ifølge den 26- årige eventmager skal Odense gå forrest, når det kommer til store oplevelser. Det kræver bare, at byen tør.

I Odense har vi en pris, som du ikke finder andre steder –nemlig ”Fynskmesterskaberne i Brunsvigerspisning”. Det er Storms Pakhus, derfor 3. gang fyrer på for den overdådige ædekonkurrence, når de sammen med Odense hylder det saftige fynske bagværk på ”Brunsvigerens Dag”. Faktisk får deltagerne af konkurrencen otte minutter til at spise en halv plade brunsviger.

- Vi bruger flere tusinde kroner på brunsviger. Men altså nogle sætter penge i jord. Vi sætter pengene i brunsviger, lyder det fra Rasmus Rudbæk, der er eventkoordinator på Storms Pakhus.

Han fik idéen til den odenseanske ædekonkurrence sammen med Storms Pakhus, da han brænder for at give Odense vanvittige flamboyanteoplevelser, som du ikke finder andre steder i Danmark.

- Odense har en mentalitet og en jantelov, som siger, at vi ikke skal tro, at vi er større end vi er. Men vi glemmer bare, at vi er Danmarks 3. største by. Der er ingen storby i nærheden af os. Den største by i Danmark ligger i bagenden af Sjælland, mens den andenstørste ligger godt oppe i Jylland. Vi har en kæmpe ø med en masse potentiale, som vi skal omfavne, fortæller han.

Rasmus var tæt på at forlade byen til fordel for København,da han ved at blive kvalt af Odense-mentaliteten.  Nu laver hans prisvindende oplevelser på Storms Pakhus.

Foto: Jannik Meier

Halv brun plade i sommerfuglestorbyen

Storms Pakhus har skabt et rum for underholdning, der giver din bytur kulør. Sådan skriver Ugeavisens redaktør Klaus Knakkergaard om Storms Pakhus, da streetfoodstedet bliver indstillet til Ugeavisens årlige pris Best Of Odense. En pris, som Storms Pakhus har vundet 3 gange. Og netop kulør er det, Rasmus vil give Odense. Han er derfor eventkoordinator på Storms Pakhus, hvor han lever af at skabe skæve og sjove arrangementer, der samler folk.

- Storms Pakhus er for alle. Udover at alle vores arrangementer for det meste er gratis, så favner de bredt. Vi har arrangementer fra koncerter til Fynsmesterskabet i Glögg, lyder  det fra eventmageren.

På Brunsvigerens Dag er Rasmus sammen med resten af Storms Pakhus klar til at hylde den fynske kage.  Udover at du kan vinde titlen som ”Fynskmester i Brunsvigerspisning” ved at spise en halv plade brunsviger hurtigst, så kan du også smage pakhusets unikke brunsvigercocktail og  sidst men ikke mindst sætter tænderne i et gratis stykke af den brune sukkerbombe. Værten på dagen er den sydfynske humørbombe og DJ Harske Hubbi, som er kendt fra filmen Polle Fra Snave.

Foto: Jannik Meier

Da Rasmus første gang for 3 år siden fyrede op for brunsvigerhyldesten og det fynske mesterskab, fyldte han pakhuset med en kødrand af mennesker. En oplevelse, Rasmus gerne vil lave flere af. Ifølge den 26-årige eventmager skal Odense være et mekka af nye nytænkende oplevelser, som ikke er set i byen før.

- Jeg håber, at Odense en dag vil springe ud somen stor flot sommerfugl, hvor man laver ting, man ikke nødvendigvis forbinder med Odense. Tinderbox er et godt eksempel på et event, som man umiddelbart vil tænke foregik i København, fortæller Rasmus.

Selvom de seneste års nye festivaler og kulturinitiativer er ved at gøre Odense til en flot sommerfugl, så basker byen simpelthen ikke hurtigt nok med vingerne, mener eventmageren. Lige siden han var dreng, har han synes, at Odense var søvnig. Da Rasmus var 16 år gammel valgte han at tage sagen i egen hånd.

Foto: Jannik Meier

 Stop med at bekrige os selv

For ti år siden var Rasmus en dreng, der boede i Højby. Med et bankende hiphophjerte i brystet savnede han et sted, hvor man fyrede op for de svedige beats og nogle vilde rim.

- Enten måtte man flytte til København for at være en del af det eller også må man lave det selv. Som 16-årig var det nemmest at skabe det selv, så det gjorde jeg, fortæller han.

Sammen med Studenterhuset, den nu lukkede natklub Bobz og Teater Momentum gik Rasmus i gang med at fylde Odense med jams og diverse hiphoparrangementer. Inden han blev 21 år, havde han lavet over 50 hiphoparrangementer i byen.

Efterfølgende har han optrådt som DJ flere steder i byen. Han har desuden været med til at opfinde festivalen Bas Under Byens Bro, der årligt skruer op for de elektroniske toner på pladsen foran Byens Bro på Østre Stationsvej. Der er mange i Odense, der kender han under aliaset Futte Fynbo, der udover at stå bag hits som ”FLAD UD FYNBO”, ”Remoulade og ”Max Ud” også har lavet rapskole i byen.

Når Rasmus såvel som andre kulturaktører laver nye arrangementer i Odense oplever Rasmus ofte, at byen starter en krig imod sigselv.

- Vi skal ikke have så mange regler, at kreative aktører ikke kan lave nye ting, der får byen til at blomstre. Hvis det ikke erhver anden dag, så kan folk nok godt holde til at høre på en bas en enkelt gang til midnat. Hvis man bor inde i Odense centrum, skal man kunne klare, at der er liv. Ellers må man altså finde sig et flot parcelhus i Otterup. Hvis vi sætter for mange regler op for Odenses kreative mennesker, så fastholder vi byen i et lavstadige, afslutter Rasmus.

Selvom fynboen flere gange har overvejet at rykke teltpælene op og flytte østpå, så elsker han Odenses kreative sjæle og vil gerne give byen en frisk indsprøjtning af kulturelle oplevelser. Mange af dem kan du kvit ogfrit opleve på Storms Pakhus, hvor Rasmus til dagligt arbejder som eventkoordinator. I dag står den eksempelvis på Fynskmesterskaberne i brunsvigerspisning. Et event du ikke finder andre steder i Odense.

Brunsvigerens Dag og Fynsmesterskaberne i brunsvigerspisning

Brunsvigerens Dag er en fynsk nationaldag. Den blev skabt af DR Fyn, der med hyldesten af det fynske stykke bagværk gerne vil sætte fokus på fynsk fællesskab og fortælle de mange gode historier, der er om traditionen med kagen.

Fynsmesterskaberne på Storms Pakhus er en del af fejringen af Brunsvigerens Dag. Det er ikke muligt at tilmelde sig til Fynsmesterskaberne længere. Men du kan få et stykke gratis brunsviger på pakhuset, idet de har fået 200 stykker hjem fra Stjernebageriet på Rødegårdsvej.  

Storms Pakhus starter med at hylde brunsvigeren i dagkl. 15. Udover at du kan opleve Fynsmesterskaberne, så kan du høre musik og drikke drinks i brunsvigerens tegn.

Skrevet 
Oct 14, 2021
 i 
Kultur
 kategorien

Mere fra 

Kultur

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.