At brodere er det samme som en lykkepille, at forme en lerkrukke er ren terapi, at sy er meditation.

Eva Holm er blevet faglig leder af Lerværkstedet på Kulturmaskinen. Nu driver hun både Lerværkstedet og Tekstilværkstedet på Kulturmaskinen. Ifølge Eva Holm har kreative sysler en stor betydning for vores mentale sundhed. Hun har i over 10 år hjulpet flere stressramte tilbage til hverdagen ved at give dem nål og tråd i hånden.

-  De sygemeldte kommer som Bent, Karen, Else mm. og ikke som deres sygdom. Mixet mellem dem, de studerende, de arbejdende, de selvstændige, iværksætterne ovs. giver et mentalt åndehul på værkstedet. Vi mødes omkring håndværket og fordybelsen. Men vi kan gå ind og ud af fællesskabet, som vi har overskud til, fortæller hun.

I fremtiden vil Eva lave endnu flere kreative projekteter på maskineriet. Projekter, som bliver afsløret, når coronavirussen tillader det. Men én ting er sikkert, Eva har placeret sig på toppen af en ølkasse med budskabet om, at syning, hækning, brodering, keramik mm. er helbredende sysler, alle bør prøve.

Mit yndlingssted i Odense er…flere steder alt efter, hvad jeg søger.

Er det stilheden, jeg mangler, så elsker jeg at sidde i Kultur Botanisk Have og fornemme årstiderne.

Er det Kultur, jeg søger, så er det Brandts-området og selvfølgelig Kulturmaskinen.

Er det shopping kan Overgade og Nedergade noget ret fantastisk i forhold til mix af cafeer, butikker og skævheder.

Det bedste, der er sket i Odense er…at man vil samle byen. Derudover er byen fyldt med lækker kultur på alle planer. Jeg tror faktisk, at Odense er byen med flest festivaler.

Det værste, der er sket i Odense er…alle besparelserne på mange områder. Det er ikke rart. Mit eget område har jo stået hårdt for skud. Kultur er jo rigtig mange ting. Der er jo også rigtig meget velfærd i kulturen.

På Kulturmaskinens værksteder oplever vi det jo rigtig meget. Der kommer mange, som er gået ned med stress. Vi har arbejdsløse og ensomme osv. Fælles er det mennesker, som kommer hos os for at blive klar ”til Verden” igen. Processen sker igennem håndværket og mødet mellem mange forskellige mennesker og samfundslag. Så derfor gør det ondt, når der spares på kulturen.

Det mærkeligste, jeg har oplevet i Odense var… sproget

Da vi flyttede til Odense fra Aarhus, overhørte jeg en samtale, hvor en mor spørger sin dreng: ”Har du puha i møllen” – Det var en meget mærkelig sætning i mine ører.

Det kendetegner en odenseaner,…som jyde kan jeg godt tillade mig at sige det – de er vildt nærige !! Jeg har altid troede, at jyder var et nærigt folkefærd – men fynboerne overgår det og her prutter man altid om prisen.

Hvis jeg var borgmester i Odense, ville jeg…være stolt og ydmyg .

Stolt over vores by, natur og nærområde og alle de gode mennesker, der bor her.

Ydmyg fordi det er en smuk egenskab - og ydmyg fordi byen er fyldt med ildsjæle, - om det er inden for pædagogverden, kulturen, ungdom, iværksætteri osv. – Alle mennesker gør Odense til det, den er… Det vil jeg være ydmyg og stolt over.

I Odense brænder jeg for… at lave kultur for alle.

Jeg brænder for at alle skal have muligheden for at kunne skabe, opleve og være en del af byens kultur.

Jeg syntes det er rigtig ærgerligt, hvis kulturen skal gøres op i kroner og øre – og hvis kultur kun bliver tilgængelig for de få - dem med kronerne og overskuddet.

Jeg brænder også for den virkning Håndværket/håndarbejdet har for vores mentale sundhed og ville ønske at flere havde mere fokus på dette og politisk.

Jeg brænder for mit job på Kulturmaskinen og har lyst til at stille mig op på en ølkasse og råbe ud alt det fede der sker i vores alles Kulturhus – og alle de sidegevinster de giver med sig og her tænker jeg primær på vores mentale sundhed.

Skrevet 
 i 
OTOWN
 kategorien

Mere fra 

OTOWN

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.