Designer Peter Dam er en superspreder af positive budskaber. Udover at han har dekoreret byens tomme butiksvinduer med positive Coronaplakater, pakker han kontorer ind i inspirerende budskaber. Sammen med en af byens mest erfarende idéudviklere har Peter startet en ny virksomhed, som hjælper virksomheder, der gør en forskel i verden.

Designeren Peter Dam er glædespreder i Odense. Men han tegner ikke kun for at få os til at smile. Han designer for at få os til at fokusere på det positive.

Han lever af at hjælpe virksomheder, organisationer og foreninger, der ønsker at hjælpe, uddanne og formidle budskaber, der gør en positiv forskel i verden.

I starten af måneden har han været i fuld gang med at pakke byen ind i optimisme. Han har nemlig tegnet de 12 forskellige coronaplakater, som hænger i gågadens tomme butikker. Plakater med odenseanernes positive tanker og oplevelser under Corona pandemien.

Selvom plakaterne kun hænger i Odense til og med marts måned, forsikrer Peter, at det ikke er sidste gang, at du kommer til at se hans design i bybilledet.  Han har nemlig gang i flere nye projekter i Odense i form af udsmykning af byen, en nyopstartet virksomhed samt ordtapetsering af landets kontormiljøer.

Positive coronaplakater pynter lige nu de tomme butiksruder i gågaden. Citaterne kommer fra odenseanerne. Der er i alt 24 plakater herunder 12 forskellige med citater fra 4 børn, 4 voksne og 4 seniorer.

Positiv smittespreder

-  Det eneste gode ved corona er…

Disse ord blev startskuddet til de positive corona-plakater, du lige nu finder i Odense Centrum. Ordene blev sagt en dag, Peter snakkede med sin samarbejdspartner Karina Gerrild Rasmussen. Karina er eventkoordinator i Odense, hvor hun bl.a. står for meget af den udsmykning, der er i Odense centrum. Hun kender Peter, fordi de har haft børn i samme skole.

Midt under en trist samtale om coronapandemiens hærgen i forhold til tomme butikker og konkurser opstod tanken, at virussen måske også kunne være positiv.

- Jeg ville gerne lave et opråb, der motiver folk til at tænke positivt og give dem modet tilbage i en mørk tid. Og hvis man kan bruge sin stemme til at gøre en positiv forskel, så skal man gøre det, fortæller Peter.

Sammen med Fyens Stiftstidende bad Peter og Karina odenseanerne om at færdiggøre sætningen ” Det eneste gode ved corona er”. Dette resulterede i lang række citater, som beretter om et hav af positive opdagelser og oplevelser, odenseanerne har haft under pandemien.

-  Det viser jo, at der er en masse positiv energi i folk. Det handler bare om at give dem en positiv ramme, de kan udtrykke sig i. For det positive smitter jo som bare pokker, lyder det fra Peter.

Da Peter og Karina hængte plakaterne op i byen, fik de meget medieomtale. Produktionen af plakatserien er støttet af Fyens Stiftstidende, Albani, Danske bank og Odense Kommune

Plakaterne viste sig at være en kæmpe succes. Udover at flere odenseanere tager billeder og selfies foran covid19-citaterne, så får designeren flere henvendelser fra folk, der vil købe plakaterne. Dette er dog ikke muligt. Men Peter forsikrer, at det ikke er sidste gang, at du ser hans værker i byen.

Faktisk har Peter og Karina gang i flere kommende udsmykningsprojekter i byen, som de afslører i løbet af året. Det er dog ikke kun Odenses gader, som Peter pakker ind i positive ord. Med sine håndtegnede bogstaver er han optimismefrihedskæmper for flere foreninger, organisationer og virksomheder.

Arbejdsglæde med krumspring

Under navnet ”HappyType” øger han arbejdsglæden på virksomheder ved at pakke kontorer ind motiverende ord og levende illustrationer

- Jeg vil skabe arbejdsrum, som folk har lyst til at være i. Der er lidt for mange hvide kontorer, hvor folk sidder i glasbåse. De positive budskaber skal inspirere og motivere folk. For hvis man er glad og inspireret, løser man sine opgaver hurtigere og man er en sjovere kollega at være sammen med, forklarer Peter.

Når Peter skriver ord, laver bogstaverne krumspring. Udover at han skriver dem med en snørklet skrift, så kan du opleve, at et bogstav er vendt på hoved eller hoppet ned på næste linje.

-  Skrift tiltrækker hjernen. Den bliver bare ved med at stå at glo på det, indtil den forstår, hvad der står. Hvis man bare tegner en sol og en glad mand, så går man hurtigt videre. Men hvis der står noget skrevet, så skal man læse det, før man kommer videre. Hvis det så står skrevet på en kryptisk måde, så bliver man stående endnu længere. For mig handler det jo om, at folk skal blive stående og blive smittet positivt med gode budskaber, lyder det designeren

Og de positive budskaber løber han aldrig tør for.

- Det sker aldrig. Tro mig, jeg finder altid på noget. Det du fokuserer på i dit liv, får du automatisk mere af, lyder det fra designeren, der har tapetseret kontorer over hele landet med sine optimistiske og motiverende sætninger

Efter mange år i reklamebranchen som chefdesigner sagde han sit job op og startede sit eget designstudio i Vintapperstræde, fordi han savnede det at tegne.

-   Det er jo ikke sådan, at du skal have noget udaf livet. Det handler om, at du selv skal putte noget ind i livet. Vores liv er som udgangspunkt tomt. Vi skal selv tilføje indhold – og hvorfor så ikke fylde det med det, der gør en glad, siger Peter, der i dag har optimisme som en mission i alt, hvad han laver.

Han lever af at designe og udvikle kommunikation for virksomheder, organisationer og foreninger, der ønsker at hjælpe, uddanne og formidle budskaber, der gør en positiv forskel i verden.

Peter begyndte at interessere sig for at tegne, da han som ung teenager kunne holde om en sprayflaske med maling. Efter folkeskolen i Seden var han fast besluttet på at komme til at leve af sine tegnerier. Han gjorde derfor rent om morgenen, så han havde råd til at gå på Den Ny Kunstskole i dagtimerne. Foto: Peter Dam

Ikke mere spegepølse

Lige nu er Peter i færd med at hjælpe kroniske syge med at blive set, hørt og forstået. Det gør han ved at lave en række plakater til foreningen Kroniske Influencer, som er en blog drevet af kroniske syge.

Peter lever og ånder for at arbejde i en god sags tjeneste. Derfor har han startet virksomheden ”Hovedselskabet” sammen med tekst og ideudvikler Casper Harboe. Hovedselskabet hjælper virksomheder, organisationer og foreninger med at fortælle om dem selv, så det bliver set, hørt og forstået. Fælles for de virksomheder, foreninger og organisationer som Hovedselskabet hjælper er, at de arbejder for en højere sags tjeneste.

-Vores idéer er altid lette at huske og svære at glemme, siger Peter og fortsætter

- Vi gider ikke mere salg af spegepølser. Vi vil hjælpe folk, der vil gøre en forskel i verden, fortæller Peter, der lige nu er i fuld gang med et stort projekt for Øhavsmuseet, som bliver afsløret i løbet af året.

Et projekt ud af mange Peter Dam-projekter, som vi kommer til at høre meget mere om i løbet af året. For som han selv siger.

- Alt det positive smitter som bare pokker og vi har sådan brug for det

Skrevet 
Feb 20, 2021
 i 
Erhverv
 kategorien

Mere fra 

Erhverv

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.