Det var et minus på gaveregnskontoen, da donutkæden Bronuts i sidste uge erklærede sig konkurs. Sådan tænkte Odensekalenderen, der havde den populære donutbutik på Vesterbro bag en kalenderlåge, som 3000 odenseanere ejer. Men i Odense står man sammen – når butikker drejer nøglen om.  

Ingen ugyldige låger

Tore True Jensen og  Line Mikkelsen lever af at lave en julekalender, som hvert år kaster en gaveregn udover odenseanerne, booster det fynske erhvervsliv og giver et økonomisk skulderklap til sociale foreninger, der gør en forskel for byens borgere. Bag kalenderens 25 låger finder du gavebeviser til mad og drikke,oplevelser og ting, som du indløser ved byens erhvervsdrivende, forretninger eller kulturinstitutioner.

Bag 4. december-lågen havde Odensekalenderen i år gemt Bronuts dvs. en kupon til en gratis donut i caféen. Men Line og Tore fik derfor travlt ved telefonerne og mailboksen, da Bronut uden varsling erklærede sig konkurs. Bronuts konkurs betød, at de omkring 2.600 ejere af Odensekalenderen måtte vinke farvel til den gratis donut.

Line og Tore står bag Odensekalenderen, der give odenseanerne et skyld gaveregn og en hjælpende hånd til byens foreninger og forretninger. Foto: otown

- “Fuck! Var det allerførste jeg tænkte, da Line ringende og informerede mig. Man tænker jo alle de værste scenarier først, så jeg var forberedt på en shitstorm, men den kom aldrig… Folk var meget forstående og imødekommende. Jeg blev faktisk helt rørt over nogle af de kommentarer, vi modtog. Og juleredningen var på vej, selvom vi ikke var klar over det på det tidspunkt…” siger Tore.

- Vi gik lynhurtigt i work mode. Vi synes jo det var super ærgerligt, hvis alle med en Odensekalender pludselig skulle sidde med en ugyldig låge. Desværre kunne vi bare ikke garantere en løsning af problemet,” udtaler Line.  

En lykkelig slutning

Midt i alt tankemylder og spekulationer trådte Café Donuts til. I Albanigade sælger de farvestrålende friterede kager i et hav af farver og smage.  

Foto: Café Donuts

Efter en opringning var de helt klar til at overtage 4. december-lågen på de præcis samme vilkår, som der allerede fremgår i den eksisterende låge. For som caféen selv sagde – ingen jul uden donuts.

- Julen blev reddet for Odensekalenderen af Café Donuts og byens borgere. Vi er fuldstændig blæst bagover af alt den kærlighed og positivitet vores kunder øser ned over vores opslag på sociale medier. Vi har modtaget forslag til mulige låge erstatninger, søde beskeder og masser af ros, og vi værdsætter det virkelig. Der en fantastisk juleånd i Odense og det føles lidt ligesom en lykkelig slutning på en julefilm, siger Tore og Line.

Café Donuts står klar til at modtage alle med en låge nummer 4 fra mandag den. 20 december, og hele januar måned. Du dem finder på Albanigade 21 A th, Odense 5000.

Skrevet 
Dec 18, 2021
 i 
Business
 kategorien

Mere fra 

Business

 kategorien

Se Alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nye indlæg
som den første.

Ingen spam! Læs vores Privatlivspolitik
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.