Af Rikke Dal Støttrup

Obligatorisk samtale på denne tid af året:

"Jeg elsker juni! Alt er sprunget ud, der er længe lyst, og man har hele sommerferien foran sig."

"Ja, men nu vender det snart. Så går det den anden vej…"

Denne gang var det mig, der lovpriste, og min kollega, der tog forbehold. Andre gange er det omvendt. Men der er altid én, der lige husker at banke under bordet. Når noget er så dejligt, at det nærmest føles som lykke, følges det altid med frygten for at miste det. Sådan er det med sommeren. Vi venter så længe på den, og når den er her, så begynder vi at tænke på, hvor kort den er.

Det føles næsten som hybris, hvis man bare giver sig hen til den. Hvis det hele bliver lidt for let. Som for eksempel i tirsdags, hvor vejret helt overraskende holdt sig lunt og tørt helt til aften. Kl.. 18.07 kom der en sms fra bagboen:

Så sad vi der på terrassen i en næsten sydlandsk aften og spiste, hvad vi kunne skrabe sammen af grillvarer, salat og dyppelse, men børnene kom og gik. Det føltes som en lille ferie på en tirsdag. Et sandt ”hvad-har-vi-dog-gjort-siden-vi-skal-have-det-så-godt-øjeblik”, og der var (selvfølgelig) også en, der sagde det. For lige at minde os om, at vi ikke må tage det som en selvfølge.

Det er som om, livet kræver mindre af os om sommeren. Og vi kræver mindre af livet. Ting, der føles tarvelige om vinteren, er perfekte om sommeren: Pølser som aftensmad. Rosé. At gå i seng med beskidte tæer.

Sommeren kalder os ud af vores huler, vi går ud og møder hinanden i byens rum: Til ballet i Kongens Have, Sankt Hans-bål eller lige om lidt Tinderbox, som for mange er blevet en tradition. Her mødes vi i baren, foran scenen og er for sent oppe med fremmede mennesker i en tre dages social kraftpræstation, inden vi hver især drager ud til kysterne til familiehygge og ro.

Jeg elsker den her tid på året. Og netop fordi sommeren er så forgængelig, gælder det om at nyde hvert eneste øjeblik af den.

Rikke Dal Støttrup er 46 år og redaktionschef på Alt For Damerne. Hun bor i Åløkke-kvarteret med sin mand og to teenage-døtre. Hun har pendlet til København siden 2014. Foto: Les Kaner.