OTOWN

Historiker om Odense: FĂĄ liv i Centrum

#Otownerdit er indlægget på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed er historiker John Rendboe
Erhverv

Briller og controllere: VitaSim giver medicinstuderende praktisk erfaring online

Du har måske hørt om Virtual Reality før. Formentlig i forbindelse med et spil. Men nu er det muligt at blive undervist med VR-briller på. Og endda som medicinstuderende.
Erhverv

En forspildt chance: Det er en forspildt chance, ikke at satse mere pĂĄ det vi laver

Casper Slots er ærgerlig over det meget store fokus påden velkendte robotklynge i Odense i forhold til alle de andre områder, der kunne blomstre i byens iværksættermiljø.
Kultur

Eva med skabertrang: vil gøre byen federe at bo i

#Otownerdit er indlægget på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed er direktør ved Odense Aafart: Eva Pasgaard
Erhverv

Ny genbrugskæmpe hylder ordenssans: ”Det er som at købe nyt tøj”

På fredag lander en af Danmarks største genbrugsmastodonter i Odense. Det jyske secondhandkoncept reshoppit.dk åbner butik i den gamle Bazar Fyn dvs. på Thriges Plads nr. 5.
Erhverv

Karen sælger maling og menneskekundskab: Kunstnerbutik er retræte for sårbare sjæle

For 20 år siden åbnede en butik med pensler, lærreder og farver. I dag er A. Binicki Kunstnerartikler et sted, hvor folk fælder tårer.
Studerende

Håber på udsolgt Semesterstartsfest: Chefarrangør vil give de studerende deres studieliv tilbage

Den nuværende coronasituation i det danske samfund har længe skabt usikkerhed omkring koncerter, festivaler og store forsamlinger. Men det stopper ikke chefarrangøren på Semesterstartsfesten på SDU.
Kultur

Robotter skal hjælpe Sara med at trække flere børnefamilier til Det Fynske Dyrskue

33-årige Sara Ekknud Windell var med til at etablere Odeon i folks bevidsthed og skal nu forsøge at gøre Det Fynske Dyrskue endnu mere relevant for et kræsent Odense-publikum.
Erhverv

Lena håndplukker verdenshistorie: UNIK Odense sælger 100 år gamle genstande

Lena bringer verdenshistorie til Odense når hun sammen med sin mand kører rundt på europæiske markeder for at finde møbler og interiør. Sammen driver de butikken UNIK Odense hvor du finder over 100 år gamle industrimøbler. En butik som Corona gav vokseværk.
Kultur

Danmarks første metalcirkus med blod klovne og heavy

Cirkus teater og metalmusik møder hinanden i en dyster forestilling når Danmarks første metalcirkus aka. Cirkus Metal finder sted på lørdag. En aften med 3 metalbands klovne ild og andre vanvittigheder. \n
Studerende

Nyt forlag drives af to studerende: Vil gerne have at børn lærer noget af det

Forlaget Forår har skudt en ny blomsterknop ud i verden i form af datterforlaget Forårsbørn, der drives af to dygtige og engagerede studerende fra SDU.
Erhverv

Frisørsalon og yogastudie i ét: Sanne styrker selvværdet hos børn

Da Sanne stod smidt i sit livs krise satte hun sig for at styrke nærværet og selvværdet blandt byens børn og unge. I dag er Karma Studio et sted i Odense hvor du finder en holistisk frisørsalon en yoga-tøjshop og yogastudie under samme tag.
Erhverv

Kristina og Ida starter Opgaveakademiet: ”Vil give studerende ro i sjælen"

To iværksættere vejleder studerende i at mestre skriftlige opgaver. En disciplin som ofte er forbundet med stress og forvirring.
Kultur

Mads og Mikkel laver et akademi: Kunsten halter i Odense

Kulturen vokser mens kunsten har efterslæb. Det mener Mads og Mikkel. Derfor laver de et nyt akademi hvor vi kan dyrke kunsten sammen.
Studerende

Nybyggerpar overrumplet med beskeder: laver Ikea-møbler om til kongemøbler

Stephanie og Kristoffer fra Odense skiller sig ud i tv- programmet Nybyggerne. Parret drysser Badehotel-stemning udover et moderne typehus. Og det har fĂĄet danskerne til tasterne.
Erhverv

Carl’s Corner: Bente-regel en forvunden maskot og mange sportsgrene.

Odenses nye sportslounge skal være et samlingssted for sportsinteresserede og Arkadens boder.
Erhverv

Christian vil lave et møbelikon: ”Det er som at løse en sudoku”

I de kommende uger slipper den odenseanske designer Christian Troels sin vilde hjerne løs i tv- programmet ”Danmarks Næste Klassiker”.
Kultur

Skaterskole bekæmper ensomhed: Abdullah giver børn et rullende frirum:

Ensomhed er et problem for mange børn. Derfor driver skolelærer Abdullah Salem skaterskolen "Sesh Danmark". Her har du venner så snart du står på et skateboard.
Erhverv

Kræmmerpar udvider ” Hvorfor skal vi smide gryder i skraldespanden”

”Butik Pulvis” giver nyt liv til ting fra afdøde. Nu udvider de butikken med et indendørs loppemarked i nabolokalet.
Erhverv

En million på ni måneder: Jeg skulle bare tjene til føden

Eske Manfeldt-Kongstad startede i september 2019 en virksomhed for at have noget at lave, som han synes var sjovt og kunne bringe ham den nødvendige månedlige indkomst. Nu tjener han flere penge end han regnede med, og er ved at fuldtidsansætte virksomhedens fjerde medarbejder.
Erhverv

Bridger igennem Corona: Nederlag var ikke en mulighed

Pandemien med den nye coronavirus har vist sig at slå hårdt ned på den danske økonomi og de danske virksomheder. Den statistik tæller også Bridger fra Odense, der dog vendte situationen til noget positivt.
Studerende

Ginklubben guider: Find din yndlingsgin

Ginbarer gin på Aafarten samt gin og yoga. Der er ingen tvivl om at enebærdrikken er blevet utrolig populær. I Odenses egen ginklub Ginklubben Odense dyrker Marlene Nybo ginen i fulde drag. Hun har derfor skrevet denne ginguide med tips til dig der er ny i ginverdenen.

Følg os på Instagram

se Profil