OTOWN

Historiker om Odense: FĂĄ liv i Centrum

#Otownerdit er indlægget på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed er historiker John Rendboe
Erhverv

Briller og controllere: VitaSim giver medicinstuderende praktisk erfaring online

Du har måske hørt om Virtual Reality før. Formentlig i forbindelse med et spil. Men nu er det muligt at blive undervist med VR-briller på. Og endda som medicinstuderende.
Erhverv

En forspildt chance: Det er en forspildt chance, ikke at satse mere pĂĄ det vi laver

Casper Slots er ærgerlig over det meget store fokus påden velkendte robotklynge i Odense i forhold til alle de andre områder, der kunne blomstre i byens iværksættermiljø.
Kultur

Eva med skabertrang: vil gøre byen federe at bo i

#Otownerdit er indlægget på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed er direktør ved Odense Aafart: Eva Pasgaard
Erhverv

Ny genbrugskæmpe hylder ordenssans: ”Det er som at købe nyt tøj”

På fredag lander en af Danmarks største genbrugsmastodonter i Odense. Det jyske secondhandkoncept reshoppit.dk åbner butik i den gamle Bazar Fyn dvs. på Thriges Plads nr. 5.
Erhverv

Karen sælger maling og menneskekundskab: Kunstnerbutik er retræte for sårbare sjæle

For 20 år siden åbnede en butik med pensler, lærreder og farver. I dag er A. Binicki Kunstnerartikler et sted, hvor folk fælder tårer.
Studerende

Håber på udsolgt Semesterstartsfest: Chefarrangør vil give de studerende deres studieliv tilbage

Den nuværende coronasituation i det danske samfund har længe skabt usikkerhed omkring koncerter, festivaler og store forsamlinger. Men det stopper ikke chefarrangøren på Semesterstartsfesten på SDU.
Erhverv

Den Lille Vandal sælger børnetøj på gerningssted: ”Vesterbros lille miljørebel”

Johnna og Christian ejer tre genbrugsbutikker på stribe. Senest har de åbnet Den Lille Vandal sammen med datteren og svigersønnen. En lille miljø-rebel, hvor Odense bestemmer, miljøet hjælpes og alle overraskes.
Erhverv

Odensebaserede Sensohive vil gøre byggeindustrien grønnere

Det er aldrig nemt at gå ind og lave om på virksomheder og industrier der har eksisteret i årtier. Men odensebaserede Sensohive vil gøre det grønt at støbe beton.
Erhverv

Sanne gik viralt med pandaudstilling: "Jeg stjal min søns panda”

Vinduesudstillingen med 10 pandabamser, der spiser på Restaurant Druen og Bønnen, er gået viralt. Skaberen bag udstillingen er den kreative stylist Sanne Godt fra virksomheden Deko Godt. Hun lever af at skabe den gode stemning – om det så er med pandaer, kreative indretninger eller mekaniske nisser.
Studerende

Alle elsker merit: Nyt studentermedie vil give de studerende en stemme

De tre største studentermedier på SDU har slået sig sammen og forstærker deres fokus på at lave relaterbart indhold til universitetets studerende.
Kultur

Fokus pĂĄ de studerendes trivsel: Om vi sĂĄ havde en trivselsmĂĄned, var det ikke nok

Studenterorganisationen Syddanske Studerende står i spidsen for en helt ny trivselsuge på SDU, der skal hjælpe de studerende med at forstå dem selv og deres nuværende situation.
Erhverv

Vil gøre op med tabu: Mewalii vil producere bæredygtige menstruationsbind

Frederikke og Simone fra virksomheden Mewalii vil gøre det nemt at være bæredygtig som kvinde, når man rammer ”den tid på måneden”.
Erhverv

Daniel leverer øl til hele verden: åbner showroom med over 300 specialbajere

På havnen åbner et mekka med specialøl. Daniel fra webshoppen dinøl.dk åbner et showroom med over 300 specialøl fra hele verden.
OTOWN

Odenses cocktailmutter lever af smagsløg og ja-hatte

#Otownerdit er et indlæg på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed smagsformidler: Bente Valentin Hansen.
Erhverv

Designer pakker byen ind i optimisme: Peter tegner ikke kun for at fĂĄ os til at smile

Designer Peter Dam har dekoreret byens tomme butiksvinduer med positive Coronaplakater. Han pakker kontorer ind i inspirerende budskaber. Nu har han startet en ny virksomhed.
Kultur

Odenses Badehotelforsker: 4 grunde til at danskerne elsker TV-serien

8. sæson af Danmarks mest sete tv-serie starter i aften. Medieforsker fra Syddansk Universitet fortæller hvorfor danskerne er så vilde med Badehotellet.
Kultur

Kunstneren FJUM fĂĄr mennesker og fugle til at vokse

Jasmin aka. FJUM er kendt for at tegne mennesker i alle afskygninger. Ifølge den 22-årige kunster er der vilde FJUM-planer i vente.
Erhverv

Hjertefotograf: Det kræver gode ører at tage billeder uden dobbelthage

Fotograf Annie Ariel Lassen er pĂĄ en hjertemission. Med et kamera giver hun kvinder selvtillid.
Erhverv

Corona fik professoren i rampelyset: Kan ikke gĂĄ pĂĄ gaden uden at blive genkendt.

Professor Hans Jørn Kolmos fra Syddansk Universitet er en af mediernes coronaeksperter. Fra at have levet et fredsommeligt liv er professorens dagligdag nu fyldt med fanpost interviews og blikke fra folk på gaden.
Kultur

Anna lærer fodboldspillere at danse: "Kultur behøver ikke at være så fornemt"

17 -årige Anna vil udbrede dansen i Odense. Som danselærer på Hips Dance Studios underviser hun hver uge over 100 børn. I et nyt idrætsprojekt skal hun til at lære fodboldspillere at danse på banen.

Følg os på Instagram

se Profil